Equilor: A hőmérők mellett a tőzsdék is felfele mentek a nyár elején

Győry Péter
2019. június 28. 15:11    
nyomtatás
 
Equilor Alapkezelő:

"A piacok el is felejtették a tavasz végével a gondokat. Továbbra sincs megállapodás a két nagyhatalom között, ám pozitív kimenetelre számítanak a piacok. Egyelőre nem történt hivatalos találkozó a Huawei eszközökre vonatkozó szankciók óta. Ugyanakkor a jegybankok a közleményeikben továbbra is kiemelik a kereskedelmi háborút, mint lefelé mutató kockázati tényezőt. Ezt tetőzi a közel-keleti konfliktus. Trump kiadta, majd vissza is vonta a légicsapásokra vonatkozó utasítást. Ezek csak növelték az amúgy is érzékeny területről eredő geopolitikai kockázatokat.

Equilor: A hőmérők mellett a tőzsdék is felfele mentek a nyár elején


Theresa May utódjai közül egyelőre a Brexit egyik elindítója, Boris Johnson tűnik a legesélyesebbnek. A június 20-i ötödik, utolsó frakciószavazási fordulója után rajta kívül még Jeremy Hunt - a jelenlegi külügyminiszter - van versenyben a miniszterelnöki posztért. Júniusban az egyik fontos esemény a Fed kamatdöntő ülése volt, melyen nem változtattak a kamatszinten Donald Trump Twitteren közölt előzetes javaslata ellenére. A piaci szereplők idénre nagy valószínűségekkel várnak kamatvágást, ezt a friss Dot Plot ábra is megerősítheti, ha az inflációs várakozások szempontjából tekintünk rá. Ugyanis ezen értékek lentebb kerültek már az idei évre vonatkozóan is (1,8 százalék helyett 1,5 százalékra), viszont a növekedési prognózisok maradtak, illetve a jövő évi GDP változást pedig emelték. Az adatok és a döntéshozók véleménye is megoszló az amerikai gazdaság állapotáról.

Véleményünk szerint a többek által reálisnak tartott két idei kamatvágás nem indokolt, egy kamatvágást elképzelhetőnek tartunk, de nem a nyári, hanem inkább az őszi vagy téli periódusban. A kötvényekben ennek a lehetőségét szerintünk túlárazhatták. Az amerikai tízéves államkötvények hozama járt 2% alatt is, a hasonló német papír pedig rekordalacsony hozamot állított be az elmúlt pár hétben. Ezt kihasználva enyhén lentebb veszük a nemzetközi és a hazai kötvényarányt.

A májusi súlycsökkentésünk üteme korai volt, az amerikai jegybank galamb hangvétele megtámasztotta ismét a piacokat és ismét a csúcsok közelébe emelkedtek. Ennek a lendületnek a hosszú távú fennmaradásának esélyét a jelenlegi kockázatok véleményünk szerint beárnyékolják. A portfolió részvénykitettségét továbbra is alacsony szinteken tartjuk. A részvénypiaci kitettségét a portfoliónak a fejlődő piacon emelnénk csak meg - elsősorban görög és török eszközökkel - melyeknek egy további gyenge dollár kedvező lehet.

Megállt az esés az olajárban, melyet nyári utazási szezonon felül az Iráni helyzet is katalizált. A fekete arany mellett a valódinak az árfolyama is feljebb került. A nyersanyagkitettséget enyhén növelnénk, elsősorban az olaj arányát a kategórián belül. A portfolióban az alternatív befektetési formák közül az ingatlan és a Hedge fund/abszolút hozam arányait továbbra is változatlanul hagyjuk."

Equilor: A hőmérők mellett a tőzsdék is felfele mentek a nyár elejénPortfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium