szerző

MKB-Pannónia: Lassuló világgazdaság

Czifra Gábor
2019. június 28. 15:19    
nyomtatás
 
MKB-Pannónia Alapkezelő:

"Az amerikai-kínai kereskedelmi háború elhúzódása és a kínai lassulás komoly hatást gyakorolt a kínai import volumenére az elmúlt 1,5 évben, így nem véletlen ijedtek meg a befektetők, hogy a fejlett országok egy részében komolyan lelassulhat a gazdaság 2019-ben. A tárgyalások zátonyra futása és várhatóan elhúzódó viták a következő negyedévekben erősen éreztetni fogják a hatásukat. Ezzel párhuzamosan az európai és amerikai jegybankok a látványosan romló gazdasági mutatók hatására "bedobták a törölközőt", és komoly pálfordulást hajtanak végre az első félévben. Az amerikai kamatvárakozások szerint idén akár 4 kamatvágás is lehet, ami a tavaly őszi 4 kamatemelési várakozás után hűen tükrözi a piaci félelmet. A nyári uborkaszezon legfontosabb eseménye lesz a júliusi végi FED kamatdöntő ülés, amin már határozott iránymutatást kell adni az év második felében hány kamatvágást terveznek, és ennek nyomatékot kell adnia egy 25 pontos csökkentéssel is. Minden ettől szigorúbb iránymutatás komoly volatilitáshoz vezethet a piacon, ezért érdemes szűk stopokat rakni am meglévő vételi pozíciókra. Az amerikai dollár elmúlt 1,5 évi ereje is véget érhet az év második részében a lazuló amerikai kamatkörnyezetnek hála. A piaci A fejlődő részvénypiacok általánosságban továbbra is kerülendők, hiszen az erős dollár, a kereskedelmi háború komolyan ránehezedik az eszközárakra.

MKB-Pannónia: Lassuló világgazdaság


A lazuló hazai és nemzetközi jegybanki politika, illetve a növekedési kilátások romlása drasztikusan csökkentett az inflációs nyomást, így a fejlett, hosszú kötvények piacán továbbra is kitartott vételi erő június folyamán. Az amerikai hozamgörbén a vételi erő annyira erős volt, hogy a 5 éves hozamok lejjebb kerültek, mint a rövid oldali kamatok. Ezzel párhuzamosan a magyar hosszú államkötvények piacán is komoly hozamcsökkenés zajlott júniusban, így érdemes profitot realizálni."

MKB-Pannónia: Lassuló világgazdaság


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium