Előfizetői tartalom

Kevesen ismerik, mégis ő az egyik legdrágább magyar festőnő

Kaszás Gábor
A 107 év lappangás után előkerült kubista remekmű, Dénes Valéria Bruges-t, a belga kisvárost ábrázoló monumentális festménye nemcsak a tavaszi aukciós szezon szenzációja, hanem a magyar művészet nemzetközi presztízse szempontjából is óriási jelentőségű. A mű kezdő ára 36 millió forint, a becsértéket 60 és 100 millió forint között pozicionálják.

Kevesen ismerik azt a tényt, hogy Dénes Valéria a 38 évesen elhunyt zseni - akinek az életművéből alig több, mint egy tucat festményt ismerünk - a 20. század első felének legdrágább magyar festőnője.Ha nagy ritkán felbukkannak művei a műkereskedelemben, azok 30-50 millió forint közötti összegért találnak gazdára.A 107 év lappangás után előkerült, Bruges-t, a belga kisvárost...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés