Előfizetői tartalom

A magyarok több mint kétharmada szerint összedől az állami nyugdíjrendszer

Portfolio
Egyre többen tesznek félre pénzt ínséges időkre, viszont egyre kevesebben nyugdíjas éveikre- derül ki a K&H Biztos Jövő Indexéből. Mindez annak ellenére tapasztalható, hogy a magyarok alig 21%-a számít arra, hogy kényelmesen meg tud élni nyugdíjából, 57%-uk nem szeretné elhagyni a jelenlegi lakását, annak ellenére, hogy a fenntartás gondokat okozhat és 71% arra számít, hogy valószínűleg összedől majd az állami nyugdíjrendszer.

Kuruc Péter, a K&H Biztosító életbiztosítási vezetője egy sajtótájékoztató keretein belül ismertette az index és az ehhez kapcsolódó kutatás eredményeit, melyet harminc évnél idősebb, nem nyugdíjasok végeztek el. Fontosabb részletei a következők: jelentősen nőtt tavalyhoz képest a konkrét cél nélküli megtakarítási volumen, most már a lakosság 54%-a tesz félre ínséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés