Előfizetői tartalom

Ingatlanba és párnacihába fektetnek a magyarok - mindent felborít az új nyugdíjkötvény?

Portfolio
Inkább ingatlanra és fogyasztásra költenek a magyarok ahelyett, hogy nyugdíjas éveikre tennének félre, így sokakra nehéz évek várnak idős korukban. Az új nyugdíjkötvény öngondoskodásra ösztönözheti az embereket, viszont nem biztos, hogy a 6000 milliárd forintos "párnacihában" tárolt összeg érdemi részét meg tudja majd mozgatni. A három jelenleg futó államilag támogatott nyugdíjtermék vonzerejét egyébként ronthatja a csökkenő szja-teher - hangzott el mindez a Portfolio Biztosítás 2019 konferencián.

Kovach Anton, a Shiwaforce vezérigazgatója egy felmérés eredményeit ismertette, melyből kiderült, hogy a magyar emberek alig 7%-a készül az idős korra. Az öngondoskodásra való alacsony törekvés oka többek közt az is, hogy digitális csatornákon viszonylag ritkán találkozik az ember ilyen termékekkel. Ennek oka részben, hogy sok piaci szereplő nem nyitott a digitális változásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés