Előfizetői tartalom

A gyenge forinttal teszteli a piac az MNB hitelességét

Portfolio
Az utóbbi hetekben látott forintgyengülés és hozamemelkedés nehéz helyzet elé állíthatja a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) - hangzott el az Amundi Alapkezelő pénteki sajtóbeszélgetésén. A cég befektetési igazgatója szerint öt év után az első komolyabb kudarcba futhat bele a jelenlegi jegybanki vezetés, melynek hitelessége lehet a tét a következő időszakban. A szakember a legfontosabb globális kockázatokról is szót ejtett, melyek az utóbbi időszakban piaci turbulenciát okoztak.

Mi áll a forintgyengülés mögöttAz utóbbi időszakban egyesek úgy vélekedtek, hogy az MNB a világ leglazább jegybankja, ha ez így nem is feltétlenül igaz, a régióban biztosan a leglazább a magyar jegybank - mondta egy pénteki sajtóbeszélgetésen Forián-Szabó Gergely, az Amundi Alapkezelő befektetési igazgatója. A fenti megállapítás azon alapul, hogy az MNB inflációs célja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés