Már nem Kína az amerikai állam legnagyobb hitelezője

2019. augusztus 16. 08:58    
nyomtatás
 
Júniusban Japán megelőzte Kínát, így már a szigetország az Egyesült Államok által kibocsátott állampapírok legnagyobb külföldi tulajdonosa. Japán 1,12 ezermilliárd dollár kincstári értékpapírokkal, Kína pedig 1,11 ezermilliárd dollár állampapírral rendelkezik.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Japán mintegy 21 milliárd dollárért vásárolt amerikai állampapírt júniusban (nettó értelemben), így részesedése 2016. októbere óta a legnagyobb. A kínai állomány csak 2 milliárd dollárral növekedett az előző hónaphoz képest.

Kína érezhetően kevésbé agresszív vásárlója volt az Egyesült Államok államadósságának, ezért fel is merült a gyanú, hogy az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi háború egyik eszköze, hogy mérsékelje a kitettségét. Az eladások ugyanis zavart okozhatnak az amerikai állampapírpiacon, és akár hozamemelkedést is kiválthatnak. A kereskedők szerint azonban nincs jele, hogy ez történne, és a számok sem ezt mutatják.

Az Egyesült Királyság a harmadik legnagyobb tulajdonos 342,3 milliárd dollárral, az állomány itt is emelkedett a májusi 323,1 milliárd dollárról.
(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium