Előfizetői tartalom

Tombol az őrület: miért akar mindenki fizetni azért, hogy kölcsönadhasson?

Hetek óta a negatív kötvényhozamoktól hangos a piac, egészen őrült árazások alakultak ki, hiszen Németország például már harminc évre is tud felvenni úgy hitelt, hogy még a teljes tőkét sem kell visszafizetnie. De mi ez az egész? Miért jó a befektetőknek? Vagy tényleg mindenki megőrült? Nos, azért nem eszik annyira forrón a kását, a befektetőknek nem ment el teljesen az eszük.

Nem minden negatív, ami hozamAz amerikai hozamgörbe átmenetileg inverz lett (a tízéves hozam a kétéves alá bukott), a német hozamgörbe teljesen negatív, az amerikai hozamok többéves mélyponton, lassan az eurózóna perifériás hozamai is negatívak - csak néhány szalagcím az elmúlt hetekből. A felmérések szerint volt olyan pillanat, amikor a teljes globális állampapírpiac negyede...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés