Előfizetői tartalom

Európa után a piacot is magukra haragították - Mikor temeti maga alá a Brexit a brit gazdaságot?

Portfolio
Ahogy nőtt a megállapodás nélküli Brexit esélye, úgy kezdett gyengülni intenzíven az utóbbi napokban a font. A szakértők szerint van olyan lélektani határ az árfolyamban, ami után már Boris Johnson is elgondolkodna azon, hogy óvatosabb hangot üssön meg Brüsszellel szemben. A deviza jelentős további esése ugyanis már a gazdaságra is komoly hatással lenne, amit az új kormányfő sem hagyhatna szó nélkül.

Johnson berúgta az ajtót, esett a fontAhogy megválasztották miniszterelnöknek Boris Johnsont, rögtön nőtt a megállapodás nélküli Brexit esélye, mivel az új kormányfő kitart amellett, hogy október végéig valamilyen formában kilépteti az országot az Európai Unióból. Ha ez nem sikerül a megállapodás újratárgyalásával, akkor végső esetben kész egyoldalúan is hátat fordítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés