Háromhavi csúcsra ugrott a forint a dollárral szemben

2019. január 9. 17:25    
nyomtatás
 
Határozott dollárgyengülés alakult ki délután a vezető devizákkal szemben részben talán a kínai-amerikai kereskedelmi háborús feszültségek enyhülése miatt, ez pedig oda vezetett, hogy az euró is három havi csúcsra ért vele szemben és a forint is.


Egy nappal a tervezettnél tovább, ma reggelig tartottak a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások, amelyek több, az amerikaiak számára fontos kérdést feszegettek (szellemi tulajdonjog védelem, kényszerített technológiai transzfer), de konkrétumok egyelőre még nincsenek. Mindenesetre önmagában az, hogy láthatólag aktívan dolgozik a két tárgyalódelegáció a vitás kérdések rendezésére, táplálta ma is a globális kockázati étvágyat, amely végülis délután a dollárt is gyengíteni kezdte és egy fontos technikai szint elesett az euróval szemben 1,1480-nál, amely hullámszerű további dolláresést hozott 1,1540-ig. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy új háromhavi csúcsra ért az euró a dollárral szemben, noha a német és francia gazdasági adatok az elmúlt napokban nem túl rózsásak.

Háromhavi csúcsra ugrott a forint a dollárral szemben


A dollár esése mellett a forint az euróval szemben csak kicsit erősödött 321,8-ról 321,3-ig, de a dollár/forint jegyzések 280 alá, 279-ig buktak. Utóbbi azt jelenti, hogy október közepe óta most jár a legerősebb szinten a forint a zöldhasúval szemben. Amennyiben a kockázati étvágy a következő napokban is kitart, lehet, hogy a forint a 321-es szinten átjut az euróval szemben és akkor további hullámszerű erősödés előtt nyílna meg a tér.

Háromhavi csúcsra ugrott a forint a dollárral szemben


Háromhavi csúcsra ugrott a forint a dollárral szemben


Címlapkép forrása: MTI/EPA Dan Himbrechts

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium