Hullámvasútra tehetik a fontot ma este - Zuhanás vagy erősödés is jöhet

2019. március 12. 09:38    
nyomtatás
 
Nagyjából tíz százalékos sávban mozoghat az angol font a ma esti Brexit-szavazás függvényében - írja a Bloomberg elemzői vélemények alapján. Egyelőre a piac kedvezően értékeli a hétfő esti pozitív elmozdulást a tárgyalásokon, ennek köszönhető az angol deviza ma reggeli erősödése.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Továbbra is bizonytalan a ma esti brit parlamenti szavazás kimenetele annak ellenére, hogy tegnap talán áttörést sikerült elérni hosszú hónapok huzavonája után. egyelőre a jogászok vizsgálhatják Theresa may és Jean-Cluade Juncker megállapodását, de a font már több mint fél százalékos erősödéssel reagált a hírre.

Hullámvasútra tehetik a fontot ma este - Zuhanás vagy erősödés is jöhet


A Commonwealth Bank of australia elemzői szerint, ha este a képviselők elutasítják May megállapodását és a megegyezés nélküli kilépés felé sodródik az Egyesült Királyság, akkor a font akár 8%-os zuhanással is reagálhat arra. Az ellentétes forgatókönyv szerint, ha sikerülne elkerülni a rendezetlen kilépést, akkor a National Australia Bank szerint 2 százalékos erősödés jöhetne a deviza piacán.

A ma reggel látott erősödéssel a font jelenleg a legjobban teljesítő fejlett deviza, mely az év eleje óta 3,8%-kal erősödött a dollárral szemben.

Ha a brit parlament ma elutasítja a tegnap kialkudott módosított megállapodást is, akkor holnap arról szavazhatnak a képviselők, hogy támogatják-e a rendezetlen kilépést az EU-ból, ha pedig azt is ellenzik, akkor még a héten jöhet egy újabb szavazás a március 29-i határidő kitolásáról. Az idő ugyanis sürgeti a szigetországot, hiszen a hónap végéig valamerre el kellene mozdulni a jelenlegi holtpontról.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium