Előfizetői tartalom

Itt a mélypont: meddig gyengül a forint?

Ha csak az utóbbi 8 év árfolyamgrafikonját nézzük technikai elemzési szemmel, akkor 332-nél lehet a forint gyengülésének a vége, ha viszont kicsit még jobban visszamegyünk az időben, akkor 337-ig drágulhat az euró - derül ki gyors helyzetértékelésünkből. A 300 feletti dollárárfolyam kapcsán a 302,5-ös szintet kell figyelni, de ha annál is tovább esik a forint és így új 18 éves mélypontra bukik, akkor pusztán technikai elemzési alapon a 320-as zóna is célkeresztbe kerülhet.

Amint a forint euróval szemben tegnap kialakult történelmi mélypontja kapcsán rámutattunk: 332-nél húzódik egy erősebb ellenállás és ez elsőre meg is állította a forint esését, ugyanis azóta sem gyengült 331,9-nél tovább a forint (most 331,4 körül mozog). Az alábbi ábra alapján ez nem véletlen és mivel a napos RSI (a relatív túlvettséget, vagy túladottságot jelző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés