Előfizetői tartalom

Lassan kirajzolódik Trump mesterterve: igazából a dollár ellen háborúzik

Már egy ideje nyilvánvaló, hogy Donald Trump tűrőképességének határát feszegeti a dollár ereje, részben erről szól az utóbbi hónapok kereskedelmi háborúja és most a Fed elleni nyílt támadás. Ha azonban tényleg a deviza leértékelése a cél, akkor azt el lehetne érni békésebb és valószínűleg hatékonyabb eszközökkel. Szembe tud menni a piaccal az amerikai elnök? Lehet egy alapvetően erősödésre ítélt devizát mesterségesen gyengíteni? Ha igen, akkor hogyan kellene ezt csinálni?

Nagyon nem tetszik Trumpnak a dollár erejeGyakorlatilag Donald Trump a megválasztása óta harcot folytat a túl erős dollár ellen, először még 2017 januárjában tette szóvá, hogy az amerikai devizának gyengébbnek kellene lennie. Akkor még a paritás is benne volt a levegőben, végül 1,05 körül volt az euró-dollár árfolyam alja, majd onnan 1,25-ig gyengült az amerikai deviza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés