Még mindig 325 környékén kóvályog a forint

2019. május 14. 08:28    
nyomtatás
 
Alig mozdul kedd reggelre a forint az euróval szemben azt követően, hogy tegnap megint a 325-öt vette célba, majd estére visszaerősödött. A következő napokban a holnap érkező GDP-adat lehet érdemi hatással akár a forint árfolyamára is.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Kedd reggel kicsivel 324 alatt árt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a hétfő esti árfolyammal. Tegnap a nap első felében megint negatív volt a hangulat a magyar deviza piacán, 324,5 fölé is benézett az euró árfolyama, majd délután onnan talált magára kicsit a forint. A magyar deviza szempontjából is kulcsfontosságú lehet a holnap reggel érkező első negyedéves GDP-adat, mellyel kapcsolatban komolyak a várakozások a piacon. Ha ezek beigazolódnak, az a forintot is erősítheti átmenetileg. A dollárral szemben kedd reggel 288,3-nál jártunk, míg az angol font 373,5 forintba került.

Még mindig 325 környékén kóvályog a forint


A régiós versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdte a napot, miközben a feltörekvő piacokon a török líra ma reggel is közel egy százalékkal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,2 százalékos javulást mutat.

Az euró további erősödéssel kezdett reggel a dollárral szemben, így a jegyzés egyre jobban eltávolodik az 1,12-es szinttől. Jelenleg 1,1236 körül jár, ami 0,1 százalékkal magasabb a tegnap estinél. Közben a japán jen 0,2 százalékos gyengülést mutat az amerikai devizával szemben, az angol font pedig minimális elmozdulással nyitotta a napot.

Még mindig 325 környékén kóvályog a forint


A már említett holnapi GDP-adat előtt ma viszonylag csendes nap lehet a makroadatok szempontjából, délelőtt a német ZEW gazdasági hangulatindex alakulására lehet érdemes figyelni, a KSH pedig az ipar részletes adatai mellett az építőipar számaival áll elő.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium