Megindult a forint, háromhetes csúcsra húzták Percről-percre

2019. április 16. 11:38    
nyomtatás
 
További kismértékű erősödéssel kezdte a keddi napot a forint az euróval szemben, így lassan a 320-at közelíti a jegyzés. Valószínűleg kemény ellenállás lesz a magyar deviza számára ez a lélektani szint, a kedvező nemzetközi hangulat hozhatja esetleg el az áttörést.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Húzzák tovább a forintot 2019.04.16 11:38

Délre megszilárdította helyét 320 alatt a forint, most 319,8 körül jár, ami 0,2%-kal alacsonyabb a tegnapi árfolyamnál és egyben háromhetes csúcsot jelent, utoljára az MNB márciusi kamatdöntése előtt járt ilyen erős szinten a magyar deviza.

Elindult a forint, már a 320-szal kacérkodik 2019.04.16 08:22

Kedd reggel 320,1 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt alacsonyabb a tegnapi jegyzésnél. A múlt héten már 322 felett is járt az euróárfolyam, ami több hónapos mélypontot jelentett a forint szempontjából, majd onnan kezdett erősödni a magyar deviza. A dollárral szemben 283,1-nél járt a forint, míg az angol font jegyzése 370,7-nél volt.

Elindult a forint, már a 320-szal kacérkodik

A régiós versenytársak stagnálással kezdték a napot, a lengyel zloty és a cseh korona is minimális mértékben mozdult. A feltörekvő piacokon eközben a török líra 0,1 százalékos gyengüléssel kezdte a napot a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand stagnált tegnap estéhez képest.

A dollár gyengélkedett az elmúlt napokban, 1,13-ig emelkedett vissza a jegyzés az euróval szemben. A feltörekvő devizákat, így a forintot is támogatta a dollár gyengülése. Kedd reggel egyelőre nem látunk további jelentős elmozdulást, kicsivel 1,13 felett indul a nap.

Elindult a forint, már a 320-szal kacérkodik

Igazán fontos makroadatok ma sem érkeznek, legfeljebb a német ZEW hangulatindexre lehet érdemes figyelni.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium