Megtorpant a forint erősödése - Innen fordulunk? Percről-percre

2019. június 11. 11:12    
nyomtatás
 
A hosszú hétvégén átmenetileg 320 alatt is járt a forint az euróval szemben, majd kedden innen fut neki a rövid hétnek. Ezzel egyébként fontos támaszhoz is érhetett az euró-forint árfolyam, ahonnan nehéz lenne tovább erősödnie a magyar devizának, bár csendes napokra számíthatunk, így akár tovább osonhat a magyar deviza is még egy kicsit.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Egyelőre nem tud tovább kapaszkodni a forint 2019.06.11 11:12

Kedd délelőtt a gyengülés felé mozdult a forint az euróval szemben, most 320,5-nél jár a jegyzés, ami 0,1 százalékkal magasabb a tegnapinál. A dollár jelenleg 283,25-nél jár, az angol font pedig 360,3 forintba kerül.

Kritikus szinten járt a forint, 320-nál kezdi a hetet 2019.06.11 08:55

Kedd reggel 320,15-nél járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a hétfő esti szinttel. A hosszú hétvége alatt a szokásos illikvid kereskedésben átmenetileg 320 alá is benézett a jegyzés, ami majdnem kéthónapos csúcsot jelentett a forint szempontjából, utoljára április közepén láttunk hasonlót. Innen egyrészt nehéz lenne tovább erősödni a forintnak, hiszen fontos ellenálláshoz érkezett és az utóbbi hetekben nagyot ment. Ugyanakkor a héten nem várható a magyar deviza szempontjából kiemelten fontos esemény, így szép csendben akár tovább osonhat a forint.

Kritikus szinten járt a forint, 320-nál kezdi a hetet

A dollárral szemben kedd reggel 282,85-nél jártunk, míg az angol font 358,5 forintba került.

Egyelőre a régióban is csendesen indul az ünnepek utáni rövid hét, a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulást mutatnak az euróval szemben. Közben a feltörekvő piacokon a török líra stagnál a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékos erősödéssel nyitotta a napot.

Az euró-dollár árfolyam nagyjából a forinttal párhuzamosan fordult az elmúlt hetekben, mostanra egyértelműen elakadt a dollár erősödése és 1,13 felett jár a jegyzés. Ennek oka elsősorban a Fed kamatvágásával kapcsolatos egyre erősödő piaci várakozásokban keresendő. Éppen ezért lehet kulcsfontosságú a Fed jövő heti kamatdöntő ülése, mely eloszlathatja vagy felerősítheti ezeket a spekulációkat. Kedd reggel 1,1317 körül jár az euró-dollár jegyzés, ami minimális emelkedést jelent tegnaphoz képest. Közben a japán jen minimálisan gyengült a dollárral szemben, akárcsak az angol font.

Kritikus szinten járt a forint, 320-nál kezdi a hetet

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium