Megugrott a forint - Késő estére kell figyelni Percről-percre

2019. augusztus 16. 11:55    
nyomtatás
 
Két erősre sikerült amerikai makroadat és az általános kockázatkerülés tegnap újra erősítette a dollárt a főbb devizákkal szemben, miközben a forint nem tudott talpra állni, így a kettő eredőjeként a dollár/forint jegyzések újra a 300-as szint felé vette az irányt. Ma délelőtt aztán újra erőre kapott a forint az euróval szemben, és így a dollár/forint is süllyedni tudott picit, igaz maga a dollár is erősödött a főbb devizákkal szemben. Ma késő este teszi közzé a Fitch és az S&P a magyar hitelminősítői döntését, így ezekre érdemes lesz figyelni, amelyek hatása akár a jövő hétfő-keddi, magyar munkaszüneti nap melletti kereskedést is befolyásolhatja, igaz amint tegnap levezettük: felminősítést nem várunk, esetleg kilátás-javítás férhet ma bele.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Megugrott a forint - Késő estére kell figyelni 2019.08.16 11:55

A reggeli stabil kezdés után délelőtt erősödni kezdett a forint és délhez közeledve 1 egységgel 324,5-ig süllyedt az euró jegyzése. Mivel közben a dollár is tovább tudott erősödni az euróval szemben, a jegyzések már 1,1080-nál járnak, így a dollár/forint árfolyam nem süllyedt olyan intenzíven. A jegyzések most 292,8 körül járnak mindössze.

Újra 300 felé araszol a dollár - Késő estére kell figyelni 2019.08.16 08:54

2019.08.15 11:18 Néhány órán belül olyan döntések jönnek, melyekkel még nagyobb sztár lehet Magyarország

Az amerikai kiskereskedelmi forgalmi adat és a Philadephiai Fed-index is erősre, illetve a vártnál jobbra sikeredett a tegnap közzétettek szerint, ez pedig lendületet adott a dollárnak. Az euróval szemben 1,1150-ről 1,11-ig ugrott a dollár, azaz másfél hetes csúcsra ért a dollár. Augusztus elején 1,1020-ról fordult az árfolyam, az lehet tehát most a befektetők fókuszában. Alatta 2,5 éves dollárcsúcsról beszélhetnénk és nyilván a kerek 1,10-es szint lehetne a következő fontos szint.

Újra 300 felé araszol a dollár - Késő estére kell figyelni

A forint a borongós nemzetközi befektetői hangulatban, a kínaiak felől jött üzenet mellett (meg fogják torolni az amerikai vámemeléseket) nem tudott tegnap erőre kapni, igaz figyelemre méltó, hogy nem is esett tartósan a 326 feletti szintre az euróval szemben. Estére 325,5-ig visszaerősödött és ma reggel is itt jár a kereskedés.

Újra 300 felé araszol a dollár - Késő estére kell figyelni

Abban, hogy a forint nem esett tartósan tegnap, szerepe lehet az alábbi berajzolt trendvonalnak, amit alulról tesztelt vissza az árfolyam és ilyenkor a technikai elemzési szabályok szerint az EURHUF-nak újra a süllyedés felé kellene haladnia (forinterősödés). A kereskedelmi háborús és recessziós félelmek mellett persze ez felülíródhat, igaz ma nem lesznek elsődleges fontosságú makroadatok külföldön, így hangulati alapú, a nyári szabadságolások miatt alacsonyabb forgalom melletti kereskedés várható. Ma késő este a két magyar hitelminősítői döntés persze fontos.

Újra 300 felé araszol a dollár - Késő estére kell figyelni

A forint egyébként egy hónapos távon vizsgálva stagnált az euróval szemben, míg a cseh korona 1%-kal, a lengyel zloty 2,6%-kal esett.

Újra 300 felé araszol a dollár - Késő estére kell figyelni

A dollár erősödése és a forint relatív gyengébb szinteken ragadása azt eredményezte, hogy a dollár/forint jegyzések újra határozottan a 300-as szint felé vették az irányt, 293 felett jár most is a kereskedés a bankközi piacon.

Újra 300 felé araszol a dollár - Késő estére kell figyelni

Címlapkép forrása: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium