Előfizetői tartalom

Mikor lesz intervenció?

Portfolio
A verbális intervenciók sorozata sem állította meg a forint erősödését az elmúlt napokban. Az MNB több tisztségviselője is (köztük Járai Zsigmond elnök) érvelt a forint további erősödése ellen, azonban a verbális intervenciók eddig a tények szerint nem sok hatást gyakoroltak a forint árfolyamára. A forint tegnap a sávnyitás óta számított legerősebb szintje közelében mozgott az egész nap folyamán (-11.4%).

Az intervenció lehetőségétől egyelőre igyekszik elzárkózni a jegybank, ugyanakkor a heves tiltakozáshullám minidig gyanút ébreszthet a piaci befektetőkben. Emiatt ha a forint tovább erősödik, a jegybank várhatóan nyíltpiaci eszközökkel is beavatkozik a forinterősödés ellen. A viszonylag kisméretű forintpiacon az MNB feltehetően sikerrel operálhat a forint gyengítése érdekében....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés