Előfizetői tartalom

Ma este dönt a FED, 25 bp-os kamatvágás várható

Portfolio
A mai napon - idén utoljára - ismét összeül a FED Nyíltpiaci Bizottsága, hogy határozzon az irányadó kamatok mértékéről. A piac 25 bp-os kamatcsökkentésre számít. Az éve elején a Federal Funds Rate értéke még 6.5%-ot tett ki, jelenleg 2%-on áll. Ha bekövetkezik a kamatvágás, azzal az idei évben a kamatcsökkentés mértéke 4.75%pontot tesz majd ki. A határidős piacon jegyzett Fed Funds Rate futures implicit kamattartalma alapján a kamatcsökkentés biztosan bekövetkezik.

A FED legutóbbi ülése november 6-án volt, akkor 50 bp-os kamatcsökkentésre került sor. Az azóta kijött makrogazdasági adatok nem mutattak érdemi élénkülést a gazdaságban, némi optimizmusra a szolgáltatásokra vonatkozó beszerzési menedzser index 50 pont feletti értéke, valamint beruházási cikkek rendelésállományának jelentős emelkedése adhat alapot. A GDP a felülvizsgálat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés