Előfizetői tartalom

Példátlan csődhullám

Portfolio
Rekordszámú, mintegy 196 vállalat ment csődbe azok közül, akik korábban nyílt kötvénykibocsátással kívánták működésüket finanszírozni - áll a Standard & Poor's elemzésében. A befagyott hitelek összege eléri a 107 mrd USD-t. A múlt évben 117 vállalat ment csődbe 42.3 mrd USD visszafizetetlen állományt hagyva maga mögött.

A befektetési fokozatba sorolt kötvényeket kibocsátó vállalatok közül 20 vált fizetésképtelenné. Ha néhány évre visszatekintünk, a legmagasabb értéket 1991-nél láthatjuk, de itt is csak 13 vállalat ment csődbe. A legtöbb csőd az USA-ban következett be (156), a második helyezett Argentína 11-gyel, utána Kanada 9-cel, Nagy-Britannia 5-tel, Ausztrália 3-mal. A tanulmány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés