Előfizetői tartalom

Egyre erősebb a forint - 100 bp-os kamatcsökkentés beárazva - milyen pletykák keringenek a piacon?

Portfolio
A forint/euró árfolyam ma az erősödés irányába kimozdult az elmúlt napokra jellemző 241.50-242.50-es sávból, a jegyzések vételi oldala napközben többször is a 241-es szint közelébe mozdult. A Reuters adatai szerint a legalacsonyabb kötés a 241.45-ös árfolyamszinten született. A jegyzések 16:01-kor 241.23-241.63-nál álltak, azaz a forint -14.50%-ra állt az intervenciós sávban. A jelenlegi forintárfolyam 26 hónapos csúcsnak felel meg. Az állampapírok másodpiacán a referencia-lejáratoknál jelentős hozamcsökkenés következett be az ÁKK-fixingek idejére a hozamgörbe teljes szakaszán. A hozamgörbe a mai jelentős rövid oldali hozammérséklődés hatására egyre inkább vízszintes állapotra kezd hasonlítani.

eurhufcomp A forint délelőtt a dollár euróval szembeni gyengülése, illetve általános régiós erősödés nyomán tovább erősödött az euróval szemben, azonban a 241.50-es szint továbbra is erős ellenállásnak bizonyult. Kereskedők arról számolnak be, hogy az árfolyam érdemi elmozdítása (azaz az elmúlt napok 20-50 filléres mozgásainál nagyobb mozgások kikényszerítése)...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái