Előfizetői tartalom

Eladáson a forint, a Merrill Lynch 280-nál "látja" az árfolyamot

Portfolio
A Bloomberg felmérése szerint folytatódhat a forint gyengülése a külföldi befektetők állampapír eladásai miatt. Az április 28-29-én megkérdezett 16 stratéga és kereskedő közül 7 mondta, hogy a forint gyengülését feltételezi, nyolc tartani kívánta a fizetőeszközt (stagnáló árfolyam), míg csupán egy mondta, hogy venné a forintot.

Az ÁKK adatai szerint a külföldiek tulajdonában levő állampapír állomány a múlt héten 4 havi mélypontra esett. A csökkenő állományban az alacsonyabb hozamfelár, illetve a forintgyengülés miatti veszteségektől való félelem is meghúzódhat (de az elmúlt hetek nagyobb állampapír-lejáratai is szerepet játszhattak). Fundamentális oldalról az egyensúlyi problémák továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés