Előfizetői tartalom

250 közelébe erősödött a forint - mit mond az elemző és a treasury-vezető?

Portfolio
A forint tegnap délután hirtelen erősödni kezdett az euróval szemben, a jegyzések a 253 feletti szintekről 251 alá süllyedtek. Ma reggel szerényebb mértékben, de tovább folytatódott a forinterősödés. 10:35-kor 250.20-250.70-nél álltak a jegyzések, ami két nap alatt közel 5 forintos (kb. 1.8%-os) erősödést takar. Az állampapírok másodpiacán jelentős 15-20 bp-os hozamesések következtek be a tegnapi referenciaszintekhez képest ma délelőttre. A folyamatokról, lehetséges magyarázatokról Puskás Tamást, a Commerzbank treasury vezetőjét és Barcza Györgyöt, az ING elemzőjét kérdeztük. A szakérők egyértelműen külső hatásokkal magyarázták a mostani folyamatokat.

Puskás Tamás: rövid távon nagyon zavaros a kép. eurhufcomp A szakértő elmondta, hogy a számottevő forinterősödés mögött több tényező együttese húzódik meg. Az elmúlt hetekben bekövetkezett (az utóbbi napokban felerősödött) dollárerősödés az euróval szemben jórészt a feltörekvő piaci devizák értékesítéséből "táplálkozott", a régióban valamennyi deviza gyengült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés