Előfizetői tartalom

Stabil forint - kezd felkészülni a piac az esetleges kamatemelésre

Portfolio
A forint stabilitást mutat az euróval szemben, a jegyzések a tegnapi kamatdöntést követően jellemzően a 254-es szint közvetlen közelében járnak. Az állampapírok másodpiacán azonban figyelemre méltó folyamatok mutatkoznak: tegnap késő délutánhoz képest a hosszú hozamok mérsékelten (mintegy 5-8 bp-tal) csökkentek, míg a rövid hozamok (DKJ-k) hasonló mértékben emelkedtek. A hozamgörbe meredeksége tehát csökken, a 3-12 hónapos hozamok emelkedése pedig arra utal, hogy a piac kezdi egyre reálisabb lehetőségként kezelni a tegnapi bejelentést, miszerint a Monetáris Tanács ülésén már a kamatemelés is felmerült több döntéshozóban. A 3 hónapos DKJ-t jelenleg 6.08% körül jegyzik, szemben a tegnap délutáni 6.03% körüli szintekkel.

eurhufcomp A legutóbbi elemzői várakozások azt mutatták, hogy a piac döntő többsége nem lát esélyt további idei kamatmérséklésre, a ráta év végéig a jelenlegi 6%-on maradhat. Az elemzői várakozások egyik felét a Monetáris Tanács is hasonlóan látja: a kamatcsökkentés lehetőségéről nem is szavaztak a tagok.Kapcsolódó cikkünk2005.10.19 16:27 Portfolio.hu-poll: év...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái