Előfizetői tartalom

Stabilan indította az évet a forint

Portfolio
A zloty kb. 0.4%-os euróval szembeni mai gyengülése ellenére a forint stabilan indította az évet a közös európai fizetőeszközzel szemben. A jegyzések jellemzően a 252.40-252.90-es sávban mozognak, ami közel esik a december 30-i zárószintnek (252.32-252.62). Az állampapírok másodpiacán sem látszanak nagyobb mozgolódások, a referencia-lejáratoknál jellemzőem 1-3 bp-os vegyes irányú hozamváltozások látszódnak múlt péntekhez képest. Mivel a fontosabb piacok (pl. USA, Nagy-Britannia) ma még zárva tartanak, így a forgalom is kisebb a megszokottnál.

eurhufcomp A héten három aukciót is tart az Államadósság-kezelő Központ, melyeken összesen 120 milliárd forintnyi papírt kínál fel értékesítésre. A legnagyobb falat a csütörtöki 3 éves államkötvény-aukció lesz, melynek keretében 65 milliárd forintnyi papírt kíván értékesíteni a kibocsátó. Ez a korábbi hasonló futamidejű aukcióknál magasabb összeg, mely az ÁKK...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái