Előfizetői tartalom

Bűvös határ alá süllyedt a 3 hónapos Euribor-kamatláb

Portfolio
19 hónapos mélypontra 4.02%-ról 3.97%-ra süllyedt ma az Európai Unió Bankszövetsége által megállapított 3 hónapos eurózóna bankközi kamatláb (Euribor), míg a Brit Bankszövetség 3 hónapos londoni bankközi kamatláb referenciaértéke (Libor) minimális emelkedést mutatott 2.17% közelébe. Mind dollárban, mind euróban csökkent azonban a pénzhez jutás nehézségét jelző mutatószám, összhangban a javuló nemzetközi befektetői hangulattal, illetve a Citigroup amerikai állam általi kimentésével.

Kissé 4% alá süllyedt az eurózóna kiemelten figyelt pénzpiaci kamatlába a mai referenciaérték alapján és az egyhetes ráta is közel 2 bázisponttal 3.18%-ra mérséklődött 3.25%-os európai központi banki (EKB) irányadó ráta mellett. 4% alatti 3 hónapos kamatlábra bő másfél éve nem volt példa. A süllyedő kamatláb összhangban van azzal, hogy a piac az EKB-tól további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés