Előfizetői tartalom

Megtudtuk: így bántak el a forinttal

Portfolio
A Portfolio.hu számos piaci forrásból úgy értesült, hogy tegnap egy szokatlanul nagy, vállalati megbízás volt a jelentős forintgyengülés egyik kiváltó tényezője. Emellett az is szerepet játszott a mozgásban, hogy a piacon később a jegybank által is cáfolt pletykák terjedtek el a kéthetes MNB-kötvénybe elhelyezhető összeg korlátozásáról. További forintgyengítő tényezőként szolgálhattak Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szombati szavai, aki egy rádióinterjúban a kormány és az MNB között kötendő stratégiai együttműködésről beszélt, illetve esetleges unortodox lépések lehetőségére is utalt.

A hétfői kereskedésben az idei legnagyobb forgalmat bonyolították le az euró-forint piacán, elérte a 1,5 milliárd eurót. Ez messze meghaladja az átlagos napok forgalmát - tudta meg a Portfolio.hu egy nagy londoni bank kereskedési részlegétől. Tegnap az EUR/HUF jegyzései a hatalmas forgalom mellett 283,75-ről 288,50-ig emelkedtek. Több forrásból is azt hallottuk, hogy a JP Morgan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái