Előfizetői tartalom

Kevés vevő is új mélypontra nyomta a 12 havi aukciós hozamot

Portfolio
Ha a benyújtott ajánlatok mennyiségét nézzük, akkor nyolc, ha az aukciós lefedettséget, akkor tíz hónapja a mai 12 hónapos kibocsátásnál jelentkezett a leggyengébb vételi erő, de ez is elegendő volt arra, hogy az igen visszafogott befektetői hozamelvárások miatt új történelmi mélypontra süllyedjen az aukciós átlaghozam.

Az Államadósság Kezelő Központ 50 milliárd forintnyit hirdetett meg a 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukcióján értékesítésre (D140305), és az elsődleges forgalmazók mindössze 87,1 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be, ami szokatlanul alacsonynak számít. Ezt látva az adósságkezelő nem is emelte meg az elfogadott ajánlatok mennyiségét. A mindössze 1,7-szeres...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés