Előfizetői tartalom

Gyenge volt a vételi erő a mai 3 hónapos aukción

Portfolio
Szokatlanul gyenge volt a vételi érdeklődés a mai 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukción, hiszen az Államadósság Kezelő Központ által meghirdetett 50 milliárd forintos keretre mindössze 68,5 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Ezt látva az adósságkezelő 40 milliárd forintra mérsékelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét. Két hete még a mostaninál is gyengébb volt a vételi érdeklődés és akkor is 40 milliárd forintnyit értékesített a papírból. Ezt a két esetet leszámítva rendre legalább másfél-kétszeres az aukciós lefedettség ebből a papírból.

A mai kibocsátás kapcsán az elfogadott ajánlatok hozama 4,17% és 4,27% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 4,24%-os lett. Utóbbi 16 bázisponttal (!) magasabb a tegnapi 3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál (igaz az a D130918 jelű papírra vonatkozott), de 2 bázisponttal elmarad a múlt keddi szintén 3 hónapos kibocsátás átlaghozamától.A határidős kamatláb-megállapodások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés