Előfizetői tartalom

Még mindig a Kamatozó Kincstárjegy a sláger a lakosság körében

Portfolio
A korábbi hónapokra jellemző 60-80 milliárd forint után júniusban visszafogottabb ütemben, 37,8 milliárd forinttal nőtt a lakossági állampapírok forgalomban lévő állománya - tette közzé ma az adatokat az Államadósság Kezelő Központ. Ezzel természetesen új történelmi csúcsot ért el a forgalomban lévő állampapír állomány (1321 milliárd forint), illetve ezen papírok államadósságon belüli részaránya is. Az adatokból továbbra is az látszik, hogy a lakosság körében - feltehetően a kamatkondíciók és a az egyéves futamidő miatt - továbbra is a Kamatozó Kincstárjegyek a legnépszerűbbek.

Az ÁKK adatai szerint júniusban 37,9 milliárd forint volt a lakossági állampapír állomány növekménye. Ebből az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes mennyisége 2,3, az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvényeké 3,3 a Kamatozó Kincstárjegyeké 32,2, míg a Féléves Kincstárjegyeké 0,2 milliárd forintot tett ki. Amint az alábbi ábrán látszik: áprilisig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés