Előfizetői tartalom

Meddig erősödhet még a forint?

Portfolio
Június vége óta fokozatos erősödést mutatott a forint az euróval szemben, és tegnap egyhavi csúcsra ért 291-nél. Ezek alapján felmerül a kérdés, hogy meddig tarthat még a forint jó sorozata, lehet-e még erő a magyar fizetőeszközben. Az alábbiakban a kérdést technikai és fundamentális elemzési szempontból is körbejárjuk röviden. A jelek abba az irányba mutatnak, hogy nem tart már sokáig a forint tündöklése és nagyobb az esélye annak, hogy inkább a gyengülés irányába mozdulunk el.

Amennyiben technikai elemzési szemmel vizsgáljuk a forintpiaci folyamatokat, akkor azt látjuk, hogy az EUR/HUF devizapár napos mozgása trendnélkülivé vált azután, hogy a kurzus letörte az emelkedő trendvonalát, és így erős egyirányú mozgásra még nem számíthatunk. Technikailag a 290-292 közötti tartomány inkább vételi zónának számít, mert a közelmúltban az EUR/HUF innen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés