Előfizetői tartalom

Intenzív magyar hozamemelkedés - Mi történt?

Portfolio
Az elmúlt két hétben a forint fokozatos gyengülésével párhuzamosan 50-80 bázisponttal emelkedtek a közepes és hosszabb futamidejű magyar állampapírhozamok, közben pedig közel 200 milliárd forinttal esett a külföldi befektetők magyar állampapír állománya. Az újabb devizahiteles mentőcsomag napirendre kerülésével egyértelműen érezhető, hogy nőtt a piaci szereplők körében a bizonytalanság, és bár nincsenek agresszív eladások, de a vevők sem mutatkoznak, emiatt a hozamok fokozatosan újra emelkedő pályára álltak - foglalta össze a hátteret a Portfolio.hu-nak egy elsődleges állampapír kereskedő.
A devizahiteles mentőcsomagról eddig napvilágot látott információk szerint bár nem a legrosszabb forgatókönyv valósul meg (minden terhet a bankokra hárítanának), de még így is nagy a bizonytalanság, ez pedig elriasztja a vevőket a magyar állampapírpiacról a kereskedő tapasztalatai szerint.Arra is felhívta a figyelmet az utóbbi két hét magyar mozgásai kapcsán a kereskedő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái