Előfizetői tartalom

Hirtelen rángás okozott idegességet a magyar állampapírpiacon

Portfolio
Csaknem 100 milliárd forintos csökkenést jelentett tegnap az Államadóság Kezelő Központ a külföldiek kezében lévő állampapírállományra, ami a megelőző hetek apadása után újabb érzékelhető mértékű esést jelentett. Ma délután azonban kijött a friss szám, ami azért jócskán javítja a külföldiek eladásáról szóló összképet. A piaci bizonytalanság így is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a kötvényhozamok 25 bázisponttal emelkedtek. Az utóbbi hetek állampapírpiaci mozgásai ezzel együtt sem túl egészségesek, bár aggódni korai lenne.

Kedden a külföldiek kezében lévő állampapírállomány 4888 milliárd forintra süllyedt, ami az előző napihoz képest 95 milliárd, a bő egy hónapja regisztrált csúcshoz képest pedig 314 milliárd forintos visszaesést jelentett. A hír inkább már ma hagyott nyomott a befektetők hangulatán, ám délután már megjelent a szerdai adat, ami az előző napi esést teljes egészében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés