Előfizetői tartalom

Terv feletti eladás, de intenzív hozamemelkedés a kötvényaukciókon

Portfolio
A feltörekvő piacokkal kapcsolatos általános bizonytalanság mellett is intenzív vételi érdeklődés jellemezte a ma megtartott 3 magyar államkötvény sorozat aukcióját, hiszen az Államadósság Kezelő Központ által összesen meghirdetett 35 milliárd forintnyi mennyiségre összesen csaknem 88 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Az érdeklődés elsősorban az 5 és 10 éves papírt övezte, így azoknál 6, illetve 3 milliárd forinttal (összesen tehát 9 milliárddal) meg is emelte az elfogadott mennyiséget az adósságkezelő. Az aukciós átlaghozamok a tegnapi másodpiaci referenciahozamok közelében alakultak, de a két héttel ezelőtti kibocsátásokhoz képest érdemi hozamemelkedés alakult ki (23-38 bázispont).

A 3 éves kötvénynél (2016/D) a 15 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre mindössze 27 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, emiatt az adósságkezelő csak a meghirdetett mennyiséget fogadta el 5,08% és 5,12%-os hozamszintek mellett. Az átlaghozam 5,09% lett, ami 3 bázisponttal magasabb a tegnapi 3 éves másodpiaci referenciahozamnál, és 35 bázisponttal haladja meg a két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés