Előfizetői tartalom

Már túl vagyunk a felén - Elképesztő változásokat láttunk

Portfolio
Sokan beszélnek a 2008-ban kirobbant gazdasági és pénzügyi válság negatív következményeként arról, hogy egy elvesztegetett évtized lehet a kilábalás ára és ha valóban erről van szó, akkor ennek most már túl vagyunk a felén. Emiatt a tegnap közölt 2013-as devizapiaci rangsor után azt is érdemes röviden megvizsgálni, hogy mi történt a világ főbb devizáival öt éves távlatban. Egy biztos: elképesztő változásokon: féktelen szárnyalásokon és óriási hanyatlásokon vagyunk túl.

A svájci franké volt az elmúlt öt év A tankönyvi összefüggések szerint közép-, illetve hosszabb távon a gazdasági adottságok (GDP-növekedés, eladósodottság, külső és belső egyensúlyi helyzet, jegybanki lépések), illetve a relatív árszintek a legfontosabb mozgatórugók a devizák árfolyamaiban. Az alábbi ábrán és annak eredményén ezen tényezők közül jó pár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés