Előfizetői tartalom

Mindhárom kötvénysorozatból többet adott el az ÁKK

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára összesen 45 milliárd forintos kerettel meghirdetett 3 kötvénysorozatra összesen 141,2 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett és ezt, illetve a hozamajánlatokat látva mindhárom sorozatból a meghirdetettnél többet értékesített. Az aukciós átlaghozamok kissé csökkentek a legutóbbi hasonló futamidejű kibocsátásokhoz képest.

A 3 éves (2018/B) államkötvényből 20 milliárd forintnyit hirdetett meg értékesítésre az adósságkezelő, de a beérkezett 50,1 milliárd forintnyi vételi ajánlat láttán 25 milliárdra emelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét. A bő kétszeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 4,28% és 4,32% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 4,32%-os lett. Ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés