Előfizetői tartalom

Stabil maradt a forint Varga szavai után

Portfolio
A vártnál jobb, pénteken megjelent magyar GDP-adatra bekövetkezett forintugrás óta érdemi elmozdulás nem mutatkozott ma sem a bankközi piacon. Ez tehát azt jelenti, hogy Varga Mihály vasárnapi interjúban jelzett szavai sem váltottak ki érdemi hatást. A viszonylagos nyugalom részben a mai amerikai munkaszüneti nappal, illetve fontosabb makroadatok hiányával függhetett össze. Világszerte nyugodtabbak maradhattak így egész nap a piacok, mivel új impulzusokra várnak. A magyar piac esetén ezt a holnapi MNB kamatdöntés könnyen megadhatja.Fontosabb részletek Varga szerint bár Magyarország sem tudja kivonni magát a nemzetközi piaci hatások alól de a magyar gazdaság nem küzd olyan egyensúlyi problémákkal, ami az elmúlt hetekben bekövetkezett forintgyengülést, a tartósan 300 feletti euróárfolyamot indokolnák A múlt pénteken közzétett negyedik negyedévi elõzetes GDP-adat váratlanul intenzív növekedést mutatott (éves szinten 2,7%) A nyugodtabb forintpiac mellett nagyobb az esély, hogy az MNB holnap újabb kamatvágást hajt végre Ennek mértéke 10 bázispont lehet a Portfolio.hu konszenzusa szerint (2,75%-ra) Az újabb vágás tovább növelné a forint sérülékenységét az esetleges negatív külpiaci sokkokra A mai 6 hetes DKJ-aukció ismét erõs keresletet, de az aktuális alapkamat feletti átlaghozamot hozott (3,04%)

2014. február 17. 17:34 Megosztás Egész nap alig mozdult a forint A nap legnagyobb részében a 308,5 körüli szinten ragadt a forint euróval szembeni árfolyama. Kora este a dollárt 225 forintnál, a svájci frankot 252 közelében jegyezték a bankközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés