Előfizetői tartalom

Meddig erősödhet még a forint?

Portfolio
Az utóbbi napokban határozott forinterősödés mutatkozott az orosz-ukrán feszültség enyhülése és a részben emiatt egyébként is kedvező globális befektetői légkör mellett. Ezt más régiós devizák is megérezték és több hónapos csúcsok alakultak ki, ami a forintra is igaz: az euróval szemben január óta nem látott erős szintre kapaszkodott a főbb devizákkal szemben. Az alábbiakban röviden azt vizsgáljuk meg, hogy pusztán tehcnikai elemzési alapon meddig erősödhet a forint, azaz hol mutatkoznak erős technikai támasz szintek.

Amennyiben a forint euróval szembeni napos grafikonját vizsgáljuk, akkor jelenleg a tesztelt 304 körüli szint mutatkozik az első, a 302,5 körüli pedig a második erősebb támasz szintnek. Utóbbinál húzódik a 200 napos mozgóátlag is, amelyről első hullámban jó eséllyel visszapattan a gyengülés irányába a magyar fizetőeszköz. További forinterősödés esetén a 300-as kerek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés