Előfizetői tartalom

Zuhant nap végére a forint

Portfolio
A vártnál sokkal jobb első negyedéves magyar GDP-adat reggel még ugrásszerű forinterősödést okozott, de a 200 napos mozgóátlagnál (302,5) falba ütközött a magyar fizetőeszköz, amelyen délutánig nem is tudott áttörni. Az államkötvény aukciók igen jól sikerültek ma a tegnapi Templeton-lépés után. Aztán a nap második felében hirtelen jelentősen romlott a nemzetközi befektetői hangulat: a fejlett kötvényhozamok többhavi mélypontra estek, amellyel párhuzamosan a részvényindexek hanyatlottak, így erőteljes kockázatkerülés jelei mutatkoztak. Ezeket valószínűleg Vlagyimir Putyin orosz elnök második, Európának szánt figyelmeztető levele váltotta ki, amelyben az orosz gázszállítások teljes leállításával fenyegetőzött, ha az ukránok nem fizetnek két héten belül. Az igen borós hangulatban a forint ereje is gyorsan elillant, kora este zuhanás mutatkozott 306-ig az euróval szemben.

2014. május 15. 17:28 Megosztás Zuhanással fejezte be a napot a forint A nap második felében hirtelen jelentősen romlott a nemzetközi befektetői hangulat: a fejlett kötvényhozamok többhavi mélypontra estek (amerikai 10 éves hozam 2,50% alá, 7 hónapos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés