Előfizetői tartalom

Extrém alacsony hozammal vitték el a magyar kincstárjegyet

Portfolio
A hatalmas nemzetközi pénz- és tőkepiaci turbulencia és a forint gyengülése mellett is egészen nyugodt körülményeket tükröznek a mai 3 hónapos diszkontkincstárjegy (D150325) aukció eredményei, hiszen az Államadósság Kezelő Központ által meghirdetett 20 milliárd forintnyi mennyiséget gond nélkül el tudta adni a bőséges kereslet mellett, ráadásul csaknem történelmi mélypontot jelentő hozamszint mellett.

A 20 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre 70 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, de ebből csak a meghirdetett mennyiséget értékesítette az ÁKK 1,33-1,34%-os hozamszintek mellett. Az átlaghozam 1,33%-os szintje 8 bázisponttal magasabb a tegnapi 3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál, igaz az a D150401-es lejáratú papírra vonatkozik, míg a múlt keddi átlaghozamhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés