Előfizetői tartalom

Hirtelen löktek nagyot a forinton

Portfolio
Az Európai Központi Bank jövő hétfőn induló eszközvásárlási programja, a görög államcsőddel kapcsolatos félelmek és az amerikai gazdaság lendülete együttesen új 11 éves mélypontra küldte pénteken az eurót a dollárral szemben 1,10 alatt. A zöldhasú ereje a forinttal szemben is kiütközött, hiszen 12 éves mélypont körül mozog a magyar fizetőeszköz. Közben az euró ellenében egészen jól tartja magát a forint, sőt ma délelőtt a jó GDP-adat után hirtelen lendületbe is jött. A délutáni átfogó amerikai munkaerőpiaci jelentés igen jóra sikeredett, így a dollár újabb lendületet vett, hiszen a munkaerőpiaci adatok idővel kamatemelésre késztetheti a Fed-et.

2015. március 06. 14:56 Hirtelen löktek a forinton Az amerikai munkaerőpiaci adatok megjelenése után megszédült a forint, az euróval szembeni árfolyam a 305,50-es szintig emelkedett, vagyis a reggel óta tartó fokozatos erősödés már a múlté. A dollárral szembeni kurzus...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái