Előfizetői tartalom

Sokba kerül Magyarországnak a lakossági roham a kötvényekért

Portfolio
A lakosság intenzív vásárlásainak köszönhetően tavaly tovább nőtt az egy éven belüli lejáratú állampapírok aránya a teljes bruttó adósságon belül, ami az egyik legmagasabb az EU-ban - derül ki az Eurostat kedden megjelent adataiból. A statisztika szerint továbbra is csak Máltán aktívabbak a lakossági befektetők, mint nálunk, őket azonban nehéz lesz befogni.

Kedden publikálta friss adatait az Eurostat az uniós tagállamok adósságának szerkezetéről. Az elemzés fő megállapítása, hogy az egy éven belül lejáró adósság aránya Svédországban a legmagasabb, ahol 27,2%-os értéket mértek. Számunkra rossz hír, hogy Magyarország a második helyen áll 15,1 százalékkal, míg a harmadik helyen Olaszország van 14,1%-kal.A magas rövid lejáratú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés