Előfizetői tartalom

Áttörés határán a forint

Portfolio
Csalódást okozott hajnalban a japán jegybank a bejelentett monetáris lazítással a piacnak, így a jen erősödött, a befektetői hangulat pedig óvatos volt reggel. Aztán a délelőtti európai GDP-adatok a vártnak megfelelő lassulást hozták, az amerikai adat viszont meglepően gyengére sikeredett. Utóbbi miatt a dollár eséssel reagált, mert tovább csökkent az idei újabb Fed kamatemelés esélye. Utóbbi a forintnak is segített, amely péntek délután újra meglódult az euróval szemben és megpróbálta áttörni azt az emelkedő trendvonalat, amely a devizapár elmúlt másfél évét meghatározta. 311,5 alatti árfolyamnál a trendvonal letörése már jelentős esélyű. A forint a dollárral szemben egyhavi, az euróval szemben másfél havi csúcsra ért péntek délutánra.

2016. július 29. 16:59 Megosztás Áttörte a falat a forint Az utóbbi 20 percben még tovább erősödött a forint az euróval szemben, 311-ig, így már egyre meggyőzőbben letörte a másfél éves emelkedő trendvonalat. Közben a dollár átfogó gyengülése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés