Előfizetői tartalom

Öldöklő harc várható - Mindenki Magyarországot akarja pénzelni

Akár komolyabb tőke is megindulhat a magyar kötvénypiac felé azt követően, hogy a Fitch után múlt pénteken az S&P is befektetésre ajánlotta az országot. Ráadásul a hasonló európai országokkal összehasonlítva a magyar állampapírok még mindig érzékelhető hozamot tudnak biztosítani, ami szintén felkeltheti az érintett befektetők érdeklődését. Sőt, nem csak az övéket: a magyar állam épp csökkenti a kibocsátást és mesterségesen növeli a keresletet a jegybank segítségével, ez pedig még lejjebb szoríthatja a hozamokat, hiszen a kevés felkínált papírért komoly roham indulhat a külföldiek és a hazai bankok között.

Ránk szakad a világ pénze?Többször foglalkoztunk már azzal, milyen hatása lehet annak, ha Magyarország két nagy hitelminősítőnél visszakerül a befektetésre ajánlott kategóriába. Erre az eseményre hamarabb sor került, mint ahogy arra a piaci szereplők számítottak, hiszen az S&P meglepetésre felminősítette hazánkat múlt pénteken. A lépésnek azért van jelentősége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés