Jövő héten nyírhatják ki Rogán letelepedési kötvényét
Deviza

Jövő héten nyírhatják ki Rogán letelepedési kötvényét

Portfolio
Elképzelhető, hogy változik az alaptörvény-módosítás elfogadásának november 8-ra tervezett időpontja, miután a kormány megfontolja a letelepedési kötvények megszüntetését, amelyet a Jobbik szabott feltételként a javaslat megszavazásához - nyilatkozta a Magyar Időknek Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.
Az államtitkár tájékoztatása szerint a jövő heti kormányülésen foglalkoznak majd a kötvény megszüntetésének kérdésével. Tuzson emlékeztetett arra is: a letelepedési kötvények felülvizsgálatának tervét már az utóbbi hetekben jelezték.

Arról is beszélt, bár elképzelhető, hogy a házszabálytól való eltéréssel döntsön az Országgyűlés a letelepedési kötvények esetleges eltörléséről, de "nincs kőbe vésve" az alaptörvény-módosítás tervezett november 8-i dátuma sem.

Az alaptörvény módosításához a "nagy kétharmad" kell, vagyis az összes - tehát nemcsak a jelen lévő, hanem mind a 199 - országgyűlési képviselő kétharmadának, 133 képviselőnek igenlő szavazata. Jelenleg a Fidesz-KDNP-frakciónak csak 131 mandátuma van, tehát két ellenzéki képviselő támogató szavazata kell ahhoz, hogy módosítsák az alaptörvényt.

A politikai színjátékba illő eseménysorozat előzményeiről itt írtunk:

Offshore cégháló Újabb offshore céghálót talált a letelepedési kötvényes üzlet mögött a Magyar Nemzet. A cég, amelyre Rogán Antal korábban úgy hivatkozott, hogy "nem offshore, mert ismertek a tulajdonosai" - bár ez az állítás önmagában is értelmetlen -, valójában egy másik, Virgin-szigetekre bejegyzett körnek csorgatja át a hasznot. A bizniszből valóban profitáló vállalkozás titokzatos tulajdonosai különösen tájékozottak lehettek a magyar belpolitikai folyamatokról, ugyanis a törvény hatályba lépése előtt megalapították a céget Hongkongban. A lap kiderítette, hogy a letelepedési kötvényes cégek közül a legnagyobb, a kínai piacon működő HSSDF - miután megkapta a forgalmazásra vonatkozó felhatalmazást - a legnagyobb pénzt hozó tevékenységét lényegében kiszervezte a hasonló nevű Hungary State Special Debt Managementnek. Ezt a vállalkozást Hongkongban jegyezték be 2012. december 4-én, négy nappal a letelepedési kötvényekről szóló jogszabály hatálybalépése előtt. Ez a cég kapja lényegében a kötvényüzlet legnagyobb hasznát jelentő 50-60 ezer eurós szolgáltatási díjat, miközben a HSSDF-nek csak a kötvény árát utalják át a külföldi befektetők, amit a cég továbbküld Magyarországra. A hongkongi cégadatok szerint a Hungary State Special Debt Managementben Lian Wang és Boros Attila (a HSSDF tulajdonosai, többek között rájuk mondta Rogán, hogy ismerjük őket) már csak igazgatóként van jelen, miközben egy újabb vezetővel, Wu Wenqinggel (Vu Vencsing) is gazdagodott a vállalkozás. A cég 2014. január 14-én Hungary Immigration Consultingra változtatta a nevét, de a tulajdonosi szerkezet nem változott, 25 százalékban a Star Wealth Ltd., 30 százalékban a Prime Ally Ltd. és 45 százalékban az Ace Deal Investments Ltd. az igazi tulajdonosok. Mindhárom cég a Brit Virgin-szigeteken van bejegyezve, ami klasszikus offshore adóparadicsom, errefelé még a cégadatokhoz nem hozzáférhetők, ezért a vállalkozások valódi tulajdonosait nem lehet megismerni. Ezen a többszörös offshore céghálón keresztül keletkezik a 110 milliárd forintos letelepedésikötvény-biznisz legnagyobb haszna, miután a HSSDF és kapcsolt vállalkozásai vásárolták meg a közel négyezer letelepedési kötvény mintegy 90 százalékát. A forgalmazó társaságok ügyfelenként 23-28 millió forintot nyernek. (Index)

koronvavirus
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
forintdevizaárfolyam