Előfizetői tartalom

Hat éve nem láttunk ilyet az eurónál - Ma rosszul járhatnak a spekulánsok

Portfolio
Nagyon nehéz kommunikációs feladat előtt áll Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke: ma délután úgy kell szóban egy lépést tennie a monetáris szigorításnak való megágyazás felé, hogy közben a piaci szereplőkkel nem szalad el a ló, mint ahogy az a június végi beszéde után történt. Nem kizárt, hogy az elmúlt hetek euróerősödése és a kötvényhozamok emelkedése miatt Draghi kicsit visszakozni fog, ami érdemi változást hozhat az elmúlt hetek intenzív euróerősödésében, tekintve, hogy a spekulatív tőke mostanra annyira beleszeretett a közös devizába, hogy az már lassan korrekcióért kiált.

Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke június végén egy konferencián azt mondta, hogy az euróövezet gazdasági kilátásainak javulása mellett a deflációs erőket reflációs erők váltották fel, a lassú inflációs dinamika pedig főként átmeneti tényezőkre vezethető vissza. A befektetők úgy értelmezték, hogy az elnök egyértelműen elkezdett megágyazni a jelenleg...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái