Előfizetői tartalom

Újra a masszív pénznyomtatót jelölték a jegybank élére, végre esik a jen

Portfolio
A piaci várakozásokkal összhangban Haruhiko Kuroda eddigi jegybankelnököt jelölte az újabb 5 éves tisztségre ma reggel Abe Shinzo japán kormányfő. A jen reggel óta újra esik, igaz csak a dollárral szemben és ennek jórészt technikai elemzési okai lehetnek. Ettől még a japán pénzügyminisztérium bizonyára örül a fejleménynek.

Kuroda első ciklusa alatt indította el a történelemben is példátlanul intenzív pénznyomtatási programját a Bank of Japan, a mérlegfőösszeg a GDP arányában messze a többi nagy fejlett piaci jegybank felett jár, és a japán államadósság közel felét már felvásárolta ezen mennyiségi lazítási programja keretében a BoJ. Ennek ellenére nem sikerült Kurodáéknak tartósan elérni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés