Előfizetői tartalom

Svájci frankba menekülsz a piaci pánik idején? - Rosszul teszed!

Portfolio
A svájci frank már évekkel ezelőtt elvesztette igazi menekülődeviza státuszát és egy esetleges amerikai-kínai kereskedelmi háború piaci pánikot kiváltó periódusa idején sem érdemes frankba menekülni - ezt állapítja meg az UniCredit vezető londoni stratégája egy minap kiadott elemzésében. Vasileios Gkionakis szerint nem látszik olyan tényező, ami a követező félév során masszívan kilendítné a frankot az euróval szemben a mostani 1,1750 körüli szintjéről, és év végére így továbbra is fenntartja 1,20-as előrejelzését, azaz kismértékű további frankgyengülést vázol.

Kapcsolódó cikkünk2018.04.02Betett a kínai részvénypiacnak a tovább durvuló kereskedelmi háborúJanuár végén a svájci frank előbb kezdett el erősödni az euróval szemben, mint ahogy az amerikai részvénypiac esni kezdett, azaz látszólag jó előrejelző volt, hogy készül a vihar és frankba érdemes menekülni. A frank azonban a svájci jegybank várható monetáris politikai lépése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés