Szárnyal a forint az amerikai-kínai fegyverszünet után
Deviza

Szárnyal a forint az amerikai-kínai fegyverszünet után

Portfolio
Javult a kockázatvállalási hajlandóság hétfő reggelre a devizapiacokon, így a forint is erősödni próbál, de más feltörekvő piaci devizák is jól teljesítenek. A helyzet vesztese egyelőre a dollár, mely jelentős eséssel indított az euró ellenében miután Donald Trump és Hszi Csinping átmeneti fegyverszünetről egyeztek meg a kereskedelmi háborúban.

nagyon veszik a forintot

A reggeli órákban tovább erősödött a forint az euróval szemben, már majdnem fél százalékos javulást mutat, így 322,19-nél jár a jegyzés. A régióban is tovább javult a hangulat, a lengyel zloty is 0,4%-os javulást mutat, a cseh korona pedig 0,2%-kal erősödött.


A forintba is belevettek Trumpék alkujának hírére

Hétfő reggel 323,33-nál járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából péntek estéhez képest. Mindez elsősorban a javuló globális hangulatnak köszönhető, a befektetők elkezdtek érdeklődni a kockázatosabb eszközök iránt, amiből a forint is profitál. A dollárral szemben 284,23-nál jártunk, ami az amerikai deviza esése miatt 0,7%-os forinterősödésnek felelt meg.A forintba is belevettek Trumpék alkujának hírére

A régióban a forint versenytársai is erősödéssel kezdik a hetet, a lengyel zloty 0,2 százalékot javított az euróval szemben, míg a cseh korona egyelőre mérsékelt pozitív elmozdulással kezdi a napot. A javuló befektetői hangulat a többi feltörekvő piaci deviza esetében is látszik, a török líra 1,2%-ot javított a dollárral szemben, de a dél-afrikai rand is több mint egy százalékot javított.

Persze ami az egyik oldalon a hangulat javulása, az máshol romlás, egyelőre a dollár a vesztese a jelenlegi helyzetnek. Az amerikai deviza hétfő reggelre fél százalékot veszített az euróval szemben, így 1,1375 környékére emelkedett a jegyzés. A folyamat oka elsősorban az, hogy az amerikai és a kínai elnök megállapodtak egy átmeneti fegyverszünetről a kereskedelmi háborúban, ez pedig a kockázatosabb eszközök felé hajtja a befektetőket.A forintba is belevettek Trumpék alkujának hírére

Ma elsősorban a beszerzési menedzserindexekre lehet érdemes figyelni a piacon, bár az európai adatok már felülvizsgáltak lesznek, a magyar konjunktúramutató esetében még az első novemberi becslés érkezik.

borisjohnson
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
BÉT
szakkepzes
GettyImages-1174635009
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
forint