Újra 320 felett az euró
Deviza

Újra 320 felett az euró

Portfolio
A romló európai növekedési kilátások mellett ma kéthavi mélypontra bukott az euró a dollárral szemben és közben a bizonytalanabb nemzetközi befektetői hangulat mellett a forint is esik: 320 feletti eurójegyzés alakult ki a délutáni kereskedés során. Ez háromhetes forintmélypontot jelent.
A reggeli stabil, 319 körüli kezdés után a forint délelőtt gyengülni kezdett az euróval szemben és kor délután minimálisan 320 fölé lendület az euró jegyzése. Ez háromhetes forintmélypontot jelent.

Újra 320 felett az euró
Amennyiben technikai elemzési alapon nézzük, hogy mi történik az EUR/HUF grafikonján, azt látjuk, hogy a 321-es erős támaszzóna január közepi letörése után 315 közelében talált támaszra az árfolyam, majd onnan hirtelen felpattant és most már alulról kezdi közelíteni a 321-es szintet, ami most már ellenállásként funkcionál. 321 közelében egy csökkenő trendvonal is megjelent a grafikonon, ami szintén megállíthatja a forint esési hullámát.

Újra 320 felett az euró
Amennyiben a régiós devizák euróval szembeni relatív árfolyam-teljesítményét nézzük, azt látjuk, hogy az utóbbi egy hónapban a mezőny szétvált: a líra és a rubel stabilan erősebb szinteken maradt (a rand pedig kissé gyengült az utóbbi napokban), a forint-zloty-korona hármas pedig kissé gyengülni kezdett az utóbbi napokban. Ez utóbbi azt is jelenti, hogy a forint nem kezdett el a szűkebb értelemben vett régiónk devizáitól eltávolodni, leválni.

Újra 320 felett az euró
Az euró/dollár ma délután immár 1,13 alá bukott a dollár erősödése miatt, így a zöldhasúval szemben a forint immár 283 felett jár, ami szintén háromhetes forintmélypontot jelent.

Újra 320 felett az euró
Címlapkép forrása: HECTOR RETAMAL / AFP
Frankfurt Stock Exchange
Barna Tamás, a Republic Group ügyvezetője
shutterstock_589452071
készház, faház
posterminal_bankkartya
Gyorgy Matolcsy
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)